איך תקליטו השנה את השיר המשפחתי לחג המולד שיהפוך ללהיט הבא של הבית?
בואו נהיה כנים, כולנו כבר קצת עייפים מהשירים המשפחתיים האלו של חג המולד שעולים לפייסבוק נשמעים כמו חבורה של אלפקות צרודות. אבל מה אם היינו אומרים לכם שתוכלו השנה להקליט שיר משפחתי על רמה גבוהה, כזה שיצוריכם הקרובים יתפעלו ממנו ואולי – רק אולי – יהפוך אתכם ללהקת המשפחה הכי מדוברת בשכונה?
1. למה כולנו תמיד נשמעים קצת אחרת מתחת למיקרופון?
לפני שנקפוץ לטיפים המקצועיים, בואו נזרוק קצת אור על השאלה שהכי מטריפה לנו את השכל: למה הקול שלנו נשמע כל כך שונה כשאנחנו מקליטים אותו? התשובה – פשוטה להפליא: כשאנו שומעים את עצמנו מדברים או שרים באופן רגיל, הקול עובר דרך העצמות בראש, כך שלמעשה אנחנו אף פעם לא שומעים את עצמנו "באמת".
לכן, כשאתם מקליטים השנה את השיר המשפחתי, אל תזדעזעו מתוצאה ראשונית – זה טבעי לחלוטין, ובשביל זה יש לנו כמה עצות חמות שיהפכו את ההקלטה שלכם למוצלחת במיוחד.
2. מה חייבים לדעת לפני שמתחילים להקליט?
- בחירת הציוד הנכון: עזבו את המיקרופון של הסמארטפון בצד. באמת, הוא לא חבר שלכם בהקלטות רציניות. השקיעו במיקרופון USB איכותי או אפילו במיקרופון קונדנסר בסיסי – ההבדל שתקבלו יהיה דרמטי וישלב את כולם בקסם חג המולד.
- סביבה שקטה? ברור שחייבים: אתם לא רוצים את הכלב של השכנים או את המזגן המקרקש של סבתא שלכם באודיו המשפחתי, נכון? אז דאגו להקליט במקום שקט ככל האפשר – וגם המשפט " נערוך אחר כך" הוא האשליה הכי גדולה שיש ביקום הזה.
- מי ה"כוכב" בקבוצה? כמו בכל להקה, גם בשיר המשפחתי יש צורך בתפקידים מוגדרים: סולנים, קולות רקע, אולי אפילו איזו הדוגמנית החיננית שתעשה קליפ קומי – זכרו, כל משפחה צריכה את הרינגו סטאר שלה!
3. אז איך הופכים את השיר המשפחתי למגניב, מקפיץ ואפילו ויראלי?
ברשותכם, נחשוף עכשיו שלושה סודות מהתחום שכל אמן באולפן מכיר היטב, והם יהפכו את השיר שלכם ממשהו מביך ליצירה שאפילו הדוד המוזר ישמח להתפאר ולשתף בוואטסאפ:
א. "ליפסינק" ומשחק מול קליפים מוכרים – YES or BIG NO?
אל תפחדו מהומור עצמי ומשחק מול קליפ מוכר. הטרנד החם בתקופה האחרונה הוא להזדהות עם קליפים אייקוניים – ניתן לקחת את השיר המשפחתי ולבנות וידאו קליפ שמתכתב בצורה יצירתית ומצחיקה עם להיטים מוכרים (אבל מומלץ לא להגזים – אל תנסו לשחזר את ה-moonwalk של ג'קסון אם אף אחד לא למד לרקוד בחיים).
ב. הקלטת שכבות (!Stacking) – פטנט פשוט ששווה זהב?
טובים במוזיקה או לא, הוספת שכבות קול תסייע לכם ליצור אפקט דרמטי של עומק, אפילו אם מדובר בשיר הכי בסיסי שיש.
הקליטו כל קול בנפרד, מספר פעמים ועקבו אחר טיפים פשוטים לעריכה בסיסית בתוכנת GarageBand או Audacity.
ג. אם אפשר – למה לא להוסיף קצת הפתעות?
והרי חג המולד זה חג של הפתעות, לא? אז למה לא לשלוף רעיון מקורי: הוסיפו אפקטים מצחיקים של אייל צפוני, פעמון של סנטה, או אפילו קטע קומי קצר באמצע ההקלטה שירענן וישבור קצת את הרצינות ויזכיר לכולנו למה בכלל התכנסנו כאן.
4. רגע של שאלות ותשובות: דברים שמסקרנים כל מקליט מתחיל
- "האם אני חייב ציוד סופר-יקר ואולפן מקצועי?" ממש לא, גם ביונסה התחילה אי שם במקלחת בבית. ציוד בסיסי ואיכותי מספיק טוב בשביל שיר משפחתי מדליק.
- "איך הכי כדאי להציב את המיקרופון?" בגובה הפה, בערך 20-30 ס"מ ממנו. תרגלו קצת לפני ההקלטה.
- "האם צריך תוכנת עריכה מסובכת?" לא בהכרח. קיימות המון תוכנות ידידותיות מאוד למשתמש המתחיל.
- "הכלבים שלנו משתוללים ודינמיים – להכניס אותם לקליפ?" בטח! אם הם כל כך רוצים להצטרף – לכו על זה!
- "מה לגבי תלבושות ואביזרים?" ברור, יתרון ענק ליצירת קליפ כייפי וצבעוני – לכו עם הלב והדמיון.
אז לסיכום – השנה אין תירוצים!
בסופו של דבר, תזכרו שהמטרה היא ליהנות וליצור זיכרון משפחתי קסום, שגם בעוד 10 שנים תוכלו להסתכל עליו, להיקרע מצחוק ולתהות איך לעזאזל הסכמתם לעשות את הדבר הזה.
חג המולד מגיע רק פעם בשנה וזו הזדמנות מושלמת לתת ביטוי ליצירתיות המשפחתית ולקרב לבבות באווירה הכי נעימה שיש.
אז למה אתם עדיין יושבים פה? קדימה, לכו להקליט! ובינינו… מי יודע, אולי השנה תהפכו להיות הלהיט המשפחתי הבא שיכבוש את יוטיוב (או לפחות את הוואטסאפ הקבוצתי המרובה-אמוג'ים של הסבתא).