הסוד מאחורי הפקת שיר כניסה לחגיגת ברית/ה שירגש את האורחים עד דמעות (ויסחט מחמאות עד גיל הבר-מצווה)
מי מאיתנו לא נכח לפחות פעם אחת בברית או בבריתה, בה כולם עומדים, מוחאים כפיים בנימוס ומחכים בסבלנות לסיום הטקס כדי להגיע לבופה? ובכן, החדשות הטובות הן שזה ממש, אבל ממש, לא חייב להיות ככה!
אפשר להפוך את הרגע בו התינוק או התינוקת נכנסים לאולם לאחד הרגעים הקסומים והמפתיעים ביותר באירוע. ועוד יותר טוב – הכל טמון דווקא בדבר אחד פשוט לכאורה: שיר הכניסה.
למה בכלל להשקיע כל כך הרבה בשיר כניסה (והאם זה שווה אתו?)
יכול להיות שאתם שואלים את עצמכם: "עוד מפיק, עוד עלויות, למה בכלל צריך את זה?" והתשובה פשוטה יותר ממה שאתם חושבים. השיר הוא לא עוד סתם שיר, אלא סמל וזיכרון שנשאר חרוט בתודעה של בני המשפחה הרבה אחרי שהאירוע נגמר והקייטרינג כבר סגר את הדלתות.
מדובר ברגע חד-פעמי, כזה שיכול לחמם את הלב ולגרום גם לדודה העקשנית והקשוחה ביותר לפרוץ בבכי (או לפחות לשלוף סלולרי ולצלם).
3 טעויות נפוצות שאתם חייבים להימנע מהן בהפקת השיר שלכם
- לבחור שיר שחוק ומוכר מדי: זה נכון שכולנו אוהבים את "קטני קטנים" או "תודה על כל מה שנתת", אבל לעיתים בחירה בשיר נפוץ מדי יכולה לגרום לקהל לאבד עניין ולשקוע מיד בתפריט או בצילום אקראי של מנה ראשונה.
- אורך השיר מוגזם: ברצינות, זה לא הזמן לנגן את כל כוורת או שלמה ארצי מההתחלה ועד הסוף – אפילו אם ההורים הטריים הם מעריצים מושבעים.
- איכות סאונד ירודה: אף אחד לא רוצה להכיר מקרוב את הרמקולים הצורמים שהמיקרופון הזול או ההקלטה הביתית הופכים לסיוט אקוסטי. האיכות חייבת להיות קפדנית וללא פשרות, כדי לרגש באמת.
אז איך עושים את זה נכון? 4 טיפים שלא תשמעו מאף מפיק אחר
1. קודם תרגישו (ורק אחר כך תקליטו)
חשבו רגע למה אתם מתחברים באמת, איזה זיכרונות אתם רוצים ליצור בעתיד. אל תבחרו בשיר רק כי היא "עכשיו באופנה". עדיף להאט, לדייק ולמצוא את החיבור שלכם אל המילים והמנגינה.
2. סיפור משפחתי משולב בשיר? אין חזק מזה!
לא חייבים לכתוב יצירה חדשה, אבל בהחלט מומלץ להוסיף משפט אישי המספר את סיפור המשפחה, הזוגיות שלכם והגעת הילד. האורחים יחייכו, יתרגשו ויתחברו אליכם הרבה יותר.
3. זמר או זמרת מקצועיים או דווקא אתם?
אם יש לכם קול יפה ואומץ – למה לא להיות אלה שמקליטים בעצמם? כשהאורחים יבינו שזה הקול שלכם, האפקט וההתרגשות כפולים. לא משנה אם הזיוף פה ושם מבצבץ – הכוונה והאותנטיות מנצחות הכל.
4. הקסם טמון בעיבוד מדויק – בלי הגזמות, אבל בטעם טוב
גיטרות חשמליות או נגינת כינור קלילה, מקצב עדין או משהו קצבי יותר – הכל מתאים כל עוד מתאימים את העיבוד למטרת השיר, ולסגנון המשפחתי שלכם. אל תציפו את השיר באינספור כלים. לפעמים פשוט זה המורכב החדש, ותמיד עדיף איכות על כמות.
ומה עם כמה שאלות נפוצות? קבלו כמה מהכי שכיחות (ותשובות כנות, כי ככה אנחנו…)
- האם אפשר להקליט בבית במקום באולפן? ברור שאפשר, השאלה אם אתם רוצים שהאיכות תהיה "זה מה יש" או "וואו! איפה עשיתם את זה?".
- כמה זמן מראש צריך להפיק את השיר? כדאי להתחיל לפחות חודש לפני, כדי שבאמת תשיגו תוצאה מושלמת בלי לחץ ועצבים.
- כמה עולה הפקת שיר מקצועית? המחירים נעים בין כמה מאות לכמה אלפי שקלים, בהתאם לרמת המקצועיות, המורכבות, הזמרים ותנאי האולפן. תמיד תזכרו – זו השקעה חד פעמית שנשארת לנצח.
- המלצות לשירים? הקשיבו למילים של השיר ושאלו את עצמכם "זה באמת אנחנו?". אם התשובה היא כן – לכו על זה, ואם לא – תמשיכו לחפש.
ומה בשורה התחתונה?
השקעה בהפקת שיר כניסה לברית/ה היא לא סתם קישוט מוזיקלי לאירוע, אלא זיכרון מתוק ומרגש לשנים הבאות. השקיעו ביצירתיות ובתכנון, בחרו שיר מתאים אישית עם טעמכם האישי, תלכו עם הלב ותהיו בטוחים – הטקס שלכם יהיה משהו שכולם יזכרו (ויעלו לרשתות החברתיות עם סטורי שלא ישכח). ובכן ניפגש רק בשמחות – או לפחות ביציאה מהבופה!