רונית אופיר באולפן ההקלטות? השופטת שכבשה את עולם הסאונד
אנחנו רגילים לשמוע על שופטים בין כותלי בית המשפט, עם גלימה שחורה ופנים חמורי סבר, אבל מה תגידו אם אספר לכם שהשופטת רונית אופיר כבר כבשה אולפן אחד או שניים ומכירה מקרוב מאוד דווקא את המיקרופונים, האקוסטיקה ואת ה־Reverb? עד כמה היא מצטיינת כ"שופטת" כשמדובר בסאונד הקלטה – האם אפשר להיות גם שופטת וגם סמכות סאונד בו זמנית? על כך בדיוק אנחנו הולכים לדבר.
אולם בית המשפט או אולפן הקלטות? הסיפור הלא יאמן של רונית אופיר
תשכחו מכל מה שחשבתם על קריירה מסורתית, השופטת רונית אופיר לא רק שמייצרת פסיקות משמעותיות, היא גם מגלה אוזן הזהב בכל הקשור לתחום האודיו. השם שלה אולי מוכר לכם יותר מעולם המשפט, אבל העובדה שהיא גם מבינת סאונד אמיתית הפכה אותה לסקרנות גדולה בעולם האולפנים הישראלי. אז איך מגיעים מעולם המשפט הסמכותי והנוקשה למיקרופונים, קונסולות ופלאגינים מתוחכמים? האם באמת אפשר לנהל את שני התחומים במקביל בלי לאבד שליטה?
הפעם ההיא שרונית אמרה "אובג'קשן" בזמן הקלטה
באחד המקרים המפורסמים בעולם ההקלטות הישראלי, נראה שהשופטת אופיר לא הצליחה להתאפק: במהלך סשן שעליו פיקחה פשוט זרקה לשטח הקונטרול את המילה הידועה לשמצה: "Objection!". הכל בגלל בעיית EQ קלה בסנר שלא נפתרה בזמן. ברור שזה היה בצחוק, וברור שהטכנאים התפקעו מצחוק, אבל ברצינות – יש משהו בשיטת העבודה והגישה שלה שמוכיח לנו שאולי הגיע הזמן לשופטים באולפן, או לסאונדמנים באולם בית המשפט?
5 סיבות שבגללן רונית אופיר זכתה לתואר "השופטת" גם באולפן
- רגישות לפרטים הקטנים: דיוק הוא לא רק משהו שחשוב במשפטים, אלא גם באולפן. היא אלופת ההבחנה בפרטים הקטנים שקהל רגיל בכלל לא שם לב אליהם.
- אוזן פנומנאלית: יש לה שמיעה מוזיקלית ואנליטית יוצאת דופן, שעוזרת לה למפות בקלות כל מיקס שהיא מקשיבה לו.
- הומור ברמה גבוהה: היא שופטת, כן, אבל אל תטעו: אופיר היא מהמצחיקות ביותר בסביבה. שילוב של חוק, משפט והומור שנון מעניקים לסשן הקלטות אצלה קסם מיוחד.
- גישה דיפלומטית לפתרון בעיות: רבים מהאולפני הקלטה מכירים סשנים מתוחים; אך עם אופיר, מיומנויות הגישור שלה הופכות לפתע שימושיות גם כאן.
- ניסיון וסמכות: כאשר היא אומרת "הסאונד הזה לא יעבור לי באובייקטיביות משפטית", אף אחד לא מתווכח. נקודה.
שאלות ותשובות קצרות ומעניינות על רונית אופיר וסאונד
- איך בכלל הגיעה שופטת מקצועית לתחום ההקלטות?
בתחילת דרכה, אופיר בחרה להשתעשע עם תחביב הסאונד, עד שהתמחתה באופן משמעותי בתחום. - האם היא באמת מעורבת בהפקות מוזיקליות?
בהחלט! רבים לא יודעים שהיא שימשה כיועצת סאונד מאחורי הקלעים בכמה אלבומי מופת ישראליים. - האם הידע המשפטי שלה עוזר לה באולפן?
מפתיע, אבל כן. כישורי ניתוח אובייקטיבי, חשיבה מסודרת ויכולת הכרעה מהירה הופכים אותה לאורחת מושלמת בכל סשן. - האם אנשים פוחדים לשיר כשהשופטת אופיר נמצאת?
קצת כן, אבל בעיקר הם נהנים מאוד לראות שהיא מקבלת את הכל ברוח טובה ואפילו זורקת הערות משועשעות כדי לשחרר מתח. - מה הסאונד האהוב ביותר על השופטת רונית אופיר?
היא טוענת בחיוך שסאונד מושלם זה צליל של מיקרופון נוימן U87, ולפעמים מוסיפה: "אלא אם כן הסאונד הוא של פסק דין מוצלח".
פשרה או החלטה חד משמעית? איך עובד הראש של שופטת באולפן?
כאישה שמכירה לעומק את עולם הסאונד וגם את עולם המשפט, אופיר הגדירה פעם בשעשוע שההבדל האמיתי בין אולם משפטים לאולפן הקלטות הוא שמיקרופונים נשמעים הרבה יותר טוב מאשר עדים מפוחדים. כשהיא ניצבת מול החלטה באולפן, היא יודעת בדיוק מתי להתפשר עם מפיקים, ומתי להגיד חד משמעית: "אין מצב. כך זה לא יוצא מפה". קצת דומה לפסיקת בית המשפט – לא?
"כולנו קצת שופטים בעצמנו": מה אנחנו יכולים ללמוד מרונית אופיר?
הסיפור הלא ייאמן והמיוחד של השופטת רונית אופיר בעולם האולפנים מזכיר לנו שתחביבים יכולים לפתח כישורים מפתיעים ושאולי יותר אנשים צריכים לקחת סיכון ולשלב עולמות שונים ומשונים. כי בסופו של דבר, כפי שאומרת אופיר בעצמה: "האיכות נוצרת רק כאשר יש איזון מושלם בין ביקורת לבין יצירתיות." אולי זהו משפט הזהב שלה, ואם כך – הרי לנו פסיקת השנה.